I helgen har vi provat pulled chicken, en perfekt rätt när man vill laga mat som sköter sig självt i ugnen. Vi hade minst sagt tur när vi lagade den, för strömmen gick precis när kycklingen var klar.
Kycklingen blir otroligt saftig och god och köttet bara faller isär.
Ingredienser:
Hel kyckling ca 900-1000 gr
Salt
2 dl BBQ-sås, hickory
1,5 dl vitvins vinäger
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klyv kycklingen på mitten så att det går att "veckla ut den" och lägg den sedan i en ugnsfast form med lock. Salta kycklingen runt om. Blanda BBQ-sås och vitvins vinäger.
Häll blandningen över kycklingen. Lägg på locket och in i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Ta gärna ut efter en timma och rör runt, in i ytterligare 1 timma. Låt svalna. Ta upp och rensa och dra av kycklingköttet i bitar. Häll gärna lite av BBQ-såsen över kycklingen för extra smak.
Servera kycklingen tillsammans med tortillabröd, guacamole, grönsaker och gärna lite frukt.
Man behöver inte vara ute länge i skogen för att fylla en sådan här korg just nu. Extra roligt är det att även Amanda gillar att plocka svamp och den här gången var det hon som hittade den största kantarellen!
Kram
1 kommentar:
verkar bli en underbar svamphöst...
det går fort att fylla påsarna i år
Skicka en kommentar