Sök recept här!

söndag 24 augusti 2014

Kyckling i god sås toppad med färska örter


Kvällens middag blev en riktig fullträff. Jag hade tinat upp kycklingfiléer utan någon direkt plan och när det var dags för middag googlade jag lite recept utan framgång.
Jag improviserade istället ihop middagen och det blev över förväntan utan några konstiga ingredienser.

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
torkad oregano
svartpeppar
chiliflakes
smör
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
1 hönsbuljongtärning
5 dl grädde
1 msk kinesisk soya
1 röd paprika
färsk persilja och basilika

Gör så här:
Börja med att steka kycklingen i smör och krydda dem med oregano, svartpeppar och lite chliflakes. Ha lite högre värme i början så att den får en gyllene färg runt om.


Sänk sedan värmen och lägg i hackad vitlök och lök och låt dem fräsa en stund.
Häll på grädden, smula ner buljongen och tillsätt soyan.


Låt kycklingen puttra i såsen i ca 15 minuter. Tillsätt tärnad paprika och strö i de färska örterna.



Vi åt vår kyckling tillsammans med ugnsrostad sötpotatis, marinerad fetaost och körsbärstomater.




Gårdagens loppisrunda ledde till en hel del fynd. Golvlampan ska få ny färg och skärm och guldramen ska få ett nytt motiv.

Kram


Inga kommentarer: