Sök recept här!

tisdag 5 augusti 2014

Grillad makrill med citron och bänkskivor i betong!


Igår åt vi äntligen nyfångad makrill som vi lade på grillen. För mig är det ingen riktig sommar utan färsk makrill, så det var verkligen i grevens tid som vi fick några fiskar.




Rensa fisken och skölj ur den. Salta rikligt med grovsalt och lägg i citronskivor. Fäst dem med tandpetare. Lägg fisken i ett hölster och grilla på fin glödbädd under lock så mycket som möjligt.
Grilla ca 5 minuter på varje sida.




Just nu håller vi på och gjuter bänkskivor i betong för fulla muggar. Vi har sedan länge haft det som dröm och trots att vi har blivit varnade för att det ska vara svårt att få det bra, så vill vi i alla fall ge det en chans.



Första skivan ligger på plats och det är den som blev vår platsbyggda kökssoffa. Än så länge är vi enbart positivt överraskade över hur bra det blev.

Kram


Inga kommentarer: