Sök recept här!

tisdag 12 augusti 2014

Vår drivbänk från början till slut


Utanför vårt hus står numera en drivbänk, som Patrik byggt. Perfekt att odla jordgubbar och örter i, då man kan reglera hur mycket vatten och vind växterna ska få.


Först byggde Patrik ihop själva pallkragen (av material som egentligen skulle ha blivit takstolarna till en vinkel på vår framsida). Vi fick även användning av två gamla fönster som jag köpt på blocket.Fönstren målades och kittades om. Eftersom vi kommer behöva flytta drivbänken inför altanbygge valde vi att plantera i odlingssäckar som dessutom passade perfekt i pallkragen.Först fäste Patrik bara fönstren i varandra, men då han inte blev nöjd med lutningen, byggde han om konstruktionen med hjälp av vindskivor och en nockplåt.Mina små jordgubbsskott, som jag tog från vår planta tidigare i sommar, har överlevt!!! (trots att jag inte alls gjort som man skulle...) och dessa trivs nu alldeles utmärkt i vår drivved och blommar för fullt, som ni kan se på övre bilden till höger.Det är alltid lika roligt när man kan skapa fina saker av material man redan har. Vattenkannan, som är ett loppisfynd, innehåller vatten med nässlor för att ge näring till våra växter och den används dagligen.
Innan vi byggde vår drivbänk så visste jag inte ens att det hette så, men för skojs skull så googlade jag på namnet och här ovan är ett litet urval av vad jag hittade.

Kram


2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilken fin drivbänk!
Stefan skulle nog bli jätteglad om han fick göra en sådan.. :)

Hälsningar
Maria Bergsten i Skara

Mor-Mia sa...

Tack för din hälsning!
Jag tror också att Stefan hade uppskattat ett sådant litet byggprojekt.. :)

Trevlig Helg!