Sök recept här!

onsdag 6 augusti 2014

Äppelpaj under smuligt täcke med smak av flingsalt


Igår googlade jag på världens godaste äppelpaj och hittade den här. I sin kategori så tycker jag att den var väldigt god. Det är dock viktigt att man inte överdoserar saltet så att det tar överhand. Jag har därför minskat dosen i mitt recept här nedan. En perfekt kombination av sött, surt och salt!

Ingredienser:
800 g äpplen (gärna av syrlig sort)
smör till formen
1 tsk kanel
2 tsk strösocker
1 krm flingsalt

Pajdeg:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och salt i en smord form.
Nyp ihop smör, vetemjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt i degen och arbeta in det i degen.




Fördela över smuldegen över äpplena och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt den svalna något innan servering.




Vi serverade pajen tillsammans med vaniljglass och det var jättegott!





Min lilla sommarlovstjej som snart ska börja första klass

Kram


2 kommentarer:

Mille sa...

Hej!
Läser din blogg flera gånger i veckan,den är så fin och jag mår väl av att läsa den!
Gullig dotter ni har,jag jobbar med barn i åldern 6-9 år!
Kram (Milles.webblogg.se)

Mille <3

Mor-Mia sa...

Tusen tack för dina fina ord!!
Vad roligt att du gillar min blogg❤️
Kram