Sök recept här!

fredag 19 augusti 2011

Kräftbakelse till kaffet



Till förra årets kräftskiva hade jag bakat den här kräftan. Imorgon är det dags igen. Frågan är bara vad jag ska hitta på då!
Här nedan kommer återigen receptet:

(Klicka här för att se mer utförligt i bilder hur jag gjorde)

Marsipan:
½ dl vatten
1 msk smör
2½ msk vetemjöl
300 g grovriven mandelmassa
2 dl siktat florsocker
.
Gör så här:
Koka upp vatten och smör. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa bottnen.
Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.
Färga marsipanen i valfri färg, själv blandade jag röd och gul karamellfärg och fick då orange. Låt degen stå kallt en stund innnan kavling. Kavla sedan mellan två bakplåtspapper så slipper du besväret med att degen fastnar i underlaget eller kaveln. Lägg den kallt efter kavling så är den mer lättarbetad.
.
Fyllning:
75g smör
125g kaksmulor
3 msk strösocker
1 msk florsocker
1 tsk kakao
2 tsk romarom
.
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser så att det blir en slät massa. Jag använde elvisp. Ställ kallt en stund så är det lättare att jobba med den senare.
Forma fyllningen till en lång korv i önskad tjocklek och storlek.

Vira sedan in den i ett tunt lager marsipan och gör antingen dammsugare av den eller en stor kräfta som jag. Smält choklad och doppa önskade delar på kräftan eller båda ändana på dammsugarna.
Ställ kallt fram till servering!






Gammal bild då jag missade att ta kort igår!

Igår hade vi första delen på vår kickoff på jobbet. Till dessert bjöd jag på den här vitchokladmoussetårtan med kladdkakebotten. Har ni inte provat den förut så tycker jag absolut att ni ska göra det. Mycket uppskattad och god!!!
.
Kram
.

2 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vilken fin kräfta. :-)

Millas Hälsoblogg sa...

Häftig kräft tårta/bakelse.
Den andra chokladmoussetårtan har jag gjort riktigt gott.