Sök recept här!

torsdag 11 augusti 2011

Gul mexisoppa


Gårdagens middag blev en riktig fullträff. Jag hade egentligen tänkt laga köttfärssås och spagetti, men då Amanda hade ätit det till lunch så fick det bli något improviserat.
Resultatet blev en harmonisk soppa med smak av både curry och tomatpuré.

Ingredienser:
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
smör till stekning
2 rågade tsk tomatpuré
3 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
500 g nötfärs
salt, svartpeppar, starkt paprikapulver
1 tsk curry
1 liten burk majs
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Riv morötterna fint och hacka löken. Fräs grönsakerna i smör tills de mjuknar. Tillsätt tomatpuré och vatten+buljongtärning. Bryn under tiden köttfärsen i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och paprika pulver.
Häll över den brynta köttfärsen till grönsakerna, krydda med curry och låt puttra en stund. Tillsätt grädde, majs och låt koka upp. Smaka ev av med ytterliggare kryddor.

Strö gärna lite persilja över soppan när den är färdig!






I somras (för några veckor sedan) rörde jag ihop en omgång jordgubbssaft. Jag hade dock ingen silduk, men chansade på att det skulle gå lika bra med ett durkslag.
Jag kan tala om att det gjorde det inte. Saften var ok första och andra dagen, sedan jäste den och exploderade..  (tack och lov gick inte flaska sönder).

Kram


5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Det passar riktigt bra med soppa nu när det känns som att hösten är här... God låter den dessutom:)

Erika - Bakglädje sa...

Ibland får man improvisera med maten. Det ser ut som du lyckades väldigt bra, det låter som en god soppa. Saft har jag inte gjort själv, synd att det inte blev bra. Låter otäckt med explotion... hoppas att det inte behövdes tvättas och städas mycket efteråt!

Delikata Recept sa...

Soppan ser väldigt god ut!

Anonym sa...

Provade att göra soppan till lunch idag och det blev jättegott!!!
Hälsn Camilla

Mor-Mia sa...

Tack Camilla!
Vad roligt att höra att du gillade soppan!