Den här moussetårtan var riktigt riktigt god!!!
Man kan även göra den i förväg och frysa ner den till dess att man vill bjuda på den.
Botten:
2,5 dl socker
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
2 ägg
75 gram smör
2 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
Garnering:
2 passionsfrukter
Gör så här:
Börja med att baka kladdkakan: Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop strösocker, vaniljsocker, kakao, ägg, och salt.
Rör ner det smälta smöret och blanda i vetemjöl till sist.
Smörj och bröa en springform och häll ner smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Låt kakan kallna.
Ta loss kanten på formen och diska den och sätt tillbaka den. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp äggulorna i en bunke. Tillsätt den smälta chokladen under kraftig omrörning och tillsätt tillsist grädden. Bred moussen över kakan och täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar.
Ta fram kakan 30 min före servering och häll över passionsfruktsköttet.
.
.
.
Bild lånad från google.se |
I helgen kommer roliga utflykter varvas men en hel del matlagning. Jag har hittat lite nytt som jag vill testa och det mesta kommer att gå i den nyttiga linjen.
Kram
8 kommentarer:
Låter ju göör god!
Jösses så gott det låter!!!
Mums, syrligt och gott med passionsfrukterna som bryter mot chokladen. Ett måste att testa minsann!
Det låter verkligen som en supersmarrig tårta
Jag har gjort den innan, kan instämma att den är jättegod!! Kram
Ååå nyttiga recept ja tack :) så kan jag länka hit via min blogg sen :) jag funderar på att prova lchf dieten. Vad vet du om den? Kraaaaaam
Malena: LCHF vet jag funkar för många, men eftersom jag inte har provat personligen så kan jag inte riktigt svara.
Imorse såg jag att TV4 jämnförde de olika metoderna och vilken man gick upp snabbast i vikt eftet att ha slutat med.
Här är länken:
http://www.tv4.se/1.2014700/2011/02/13/susanne_gustafsson_om_vilka_dieter_som_fungerar
Kram Mia
Du har en väldigt mumsig blogg. Den här tårtan har jag bakat flera gånger, och den är verkligen kanon.
Men jag har bytt ut passionsfrukterna mot frusna hallon som läggs på precis innan serveringen. Det är jättegott och så blir de så frostigt härliga när de kommer ut i luften.
Bara ett tips om du vill alternera.
Ha de´ gott!
Mvh
Heléne
lemontrees.bloggplatsen.se
Skicka en kommentar