Sök recept här!

måndag 15 augusti 2011

Kantarell- och baconpaj



Den här veckan tänkte jag tipsa om goda tillbehör till kräftskivan. Paj är både matigt och gott samt passar väldigt bra ihop med kräftor. Västerbottenostpaj brukar vara standard, men varför inte testa den här istället!

Pajdeg:

125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
ca 200g kantareller
100 g bacon
5-6 coctailtomater
100 g riven västerbottenost
2 dl creme fraiche
2 ägg
½ tsk basilika
svartpeppar

Gör så här:
Hacka ihop pajdegen (lättast i matberedare) och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 200 grader i ca 3-4 minuter.

Smörstek kantarellerna, krydda med salt och lite svartpeppar. Lättstek baconen och dela i bitar. Dela tomaterna i två delar.

Lägg kantareller, bacon och tomater i pajskalet. Strö över den rivna osten. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Krydda med basilika och svartpeppar. Smaka av så att det blir lagom. Häll smeten över pajen och grädde i 200 grader ca 35-40 minuter.

Servera tillsammans med en grönsallad.







Amanda med nya kompisen Svea. Hon vann överlägset över hästen Snobben, så honom fick jag pyssla om desto mer..

Kram

Inga kommentarer: