Sök recept här!

torsdag 4 augusti 2011

Smördegsflarn med färskpotatis och chevré


Förra onsdagen tittade jag äntligen på "Leila bakar i Frankrike". Jag blev som alltid väldigt inspirerad av henne och var bara tvungen att provbaka potatisflarnen.
De måste ätas varma för kalla är de inte alls samma njutning!

Ingredienser:
1 rulle färsk smördeg
200 g färskpotatis (för mig blev det 1,5 potatis)
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
Chevréost
färsk rosmarin
flytande honung
1 ägg (till pensling)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut smördegen och vik den först i tre delar, kavla ut igen och vik den i fyra delar. Kavla sedan ut den i en rektangel och vik in kanterna.
Tvätta och skiva potatisen tunnt. Jag använde en osthyvel.
Skala och skär vitlöken tunnt.
Blanda potatis, vitlök, olivolja och kryddor i en bunke. Låt dra i några minuter.
Lägg sedan potatisen omlott på smördegsplatten (ej på kanterna). Se till att vitlöken fördelas jämt över.
Pensla kanterna med ägg och sätt in i ugnen tills den fått fin färg.


Smula över chevréost och ringla över honung när den är klar och toppa med färsk rosmarin!
.
.
.
.





Amanda sådde  två små blommor i våras om ni kommer ihåg. De har i alla fall nu blivit en stooor blomma. Jag är riktigt imponerad att vi har lyckats hålla de vid liv.



Svartöga heter blomman och det kan man ju förstå varför!

Kram

2 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Jag har gjort minipizzor idag med potatis och västerbottensost. Inte lika som dina, men lite. ;)

Matglad sa...

Ja vilken inspiration man kan få av henne! Hon har de ju så himla fint också. Måste prova det här receptet.