Sök recept här!

tisdag 9 augusti 2011

Chicken fajitas



Kvällens middag bestod av chicken fajitas. Det var ett recept som Maria Montazami delat med sig av i tidningen Allt om mat. Rätten var god, men jag måste nog säga att gyros är ett snäpp vassare.
Klicka här för att komma till receptet på gyros.

Ingredienser:
3 stora kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
250 g schalottenlök
2 gula lökar
2 msk pressad lime
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk cayennepeppar eller 1,5 tsk chilipulver
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
rapsolja till stekning

Tillbehör:
tomar
gräddfil
riven ost
nachos chips

Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor och lägg i en bunke. Blanda samman Limesaft, olivolja, pressad vitlök och kryddor. Blanda väl och häll sedan dressingen över kycklingen och rör om ordentligt.
Strimla löken och skär paprikan i bitar. Fräs lök och paprika i rapsolja ca 3 minuter. Tillsätt kycklingen och stek ytterliggare 6-7 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.



Servera kycklingen tillsammans med uppvärmda tortillabröd, hackade tomater, riven ost, gräddfil och nachos chips!



Vill man äta rätten LCHF är det bara att utesluta tortillabrödet och chipsen!







Någon som känner igen bron här ovan?
Den var i alla fall en av många sevärdigheter längs vår resa!

Kram

2 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vi åt kyckling i tortillabröd igår, men på ett annat sätt. Det där såg riktigt gott ut.

Kim sa...

Den där bron känner jag allt igen, vi var där på vår semester också! Finfin stad, men jag skulle nog gärna åka dit någongång då det inte är så vansinnigt mycket turister... (turistens eviga dilemma)