Sök recept här!

torsdag 9 juni 2011

Tid för sorbet

Just nu tycker jag att det är perfekt tid att äta sorbet. Den är kall och svalkande, men ändå lättsam och inte ett dugg mastig.
Vill man så kan man använda den som smaksättare i sommardrinken!

Här nedan kommer några förslag på goda sorbetrecept:


Klicka här för att komma till ananas- och limesorbet.



Klicka här för att komma till citron- och myntasorbet.



Klicka här för att komma till röda vinbärssorbet.



Kram


7 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Jag har sett att många har det till bärpajer också, men jag gillar drinkidén - låter supersmarrigt!

Erika - Bakglädje sa...

Låter gott med sorbé, passar bra i värmen.

Anonym sa...

För det första heter det sorbet, inte sorbé. För det andra coleslaw, inte coleslow. Ska du driva en matblogg kanske du ska lära dig att stava...

Mårtenssons kök sa...

Tråkigt med människor som skriver kommentarer och som inte vågar skriva ut sitt namn och stå för det dom skriver...

Så gott och perfekt svalkande i sommarvärmen, även om den försvunnit för tillfället här nere hos oss... Mynta och lime låter som en väldigt god blandning!

Hoppas du får en härlig helg,
Mårtenssons

Karin sa...

Jag kan inte låta bli att kommentera anonyms kommentar. Det här är som du ändå nämner en matblogg och inte en rättstavningsblogg. Förstår du inte innehållet eller receptet så kan jag kanske förstå din kommentar annars skulle jag rekommendera dig att lägga energin på något annat. Jag tycker att detta är en fantastisk matblogg som uppnår det som vi vill ha som går in på den - nämligen den STIMULERAR och INSPIRERAR oss som har dålig fantasi till god och enkel matlagning. Fantastiskt jobb du gör Mia kram från en mycket trogen läsare/Karin

Maria sa...

Kan man våga byta ut citronen mot lime i citron/limesorbeten tro? Jag älskar mojito och tänker att den kombon skulle funka fint i sorbetform också.

Anonym sa...

Prövade apelsin och citron tillsamans hade några stänk safran och små rivna chilli bitar i. Det blev kanon bra och alla gästerna var nöjda.
Jag serverade körsbärs sås till så om man ville ha sötare gick det bra.