Sök recept här!

fredag 3 juni 2011

Cheesecake med blåbärstopping


Vilken underbar dag det har varit med strålande sol. Efter kvällens räkfrossa njöt vi av varsin god cheesecake. Jag hade gjort dem igår och idag var det bara att ta fram dem en liten stund innan servering och röra ihop blåbärstoppingen. Mycket smidigare kan det inte bli!

Ingredienser:
Räcker till 4 port.
1 ägg
3/4 dl strösocker
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
4 digestivkex
Topping:
100 g blåbär
½ dl strösocker

Gör så här:
Fördela äggvitan i en skål och äggulan i en annan. Vispa äggvitan till ett hårt skum med rena vispar.
Vispa äggula och socker fluffigt. Tillsätt philadelphiaost och vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje skål. Ta fram fyra serveringsglas som tål att frysas. Krossa ett kex i vardera glas.
Blanda försiktigt ihop de tre skålarnas innehåll och fyll upp glasen.
Lägg över plastfolie och ställ in i frysen minst 5 timmar, gärna över natten.
Ta fram glasen ca 20 minuter innan servering. Häll ½ dl socker i en gryta och rör tills sockret smält. Tillsätt blåbären och rör tills det blivit en jämn sörja. Toppa cheescakeglasen med blåbär och servera genast!Dekorera gärna med silverkulor eller citronmeliss!
.
.
.
.
.
Förr så såg en tomat ut som en tomat, röd och lagom stor. Numera kan man hitta alla möjliga storlekar, former och färger. Med andra ord, utvecklingen går framåt även för tomaterna...

Kram

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Visst är det underbart med alla fina tomater som finns nu. Enda problemet är att man får svår beslutsångest i tomatdisken...

Matglad sa...

Den där cheesecaken ser underbar ut. Tror du man skulle kunna göra en rabarberkompott och ha överst istället? Blir det lite säsongbetonat :)

Mor-Mia sa...

Rabarber skulle med all säkerhet göra sig riktigt bra som topping!

Cupcakesfluffan sa...

Så tokgott, älskar cheesecake