I veckan när jag hade tema thaimiddag serverade jag den här sorbén som efterrätt. Extra fint blev det när den serverades i det urgröpta ananasskalet.
Vill man ha en lättsam och inte så mastig efterrätt så är sorbet perfekt!
Receptet är hittat i boken Världsköket Thailand
Ingredienser:
225 g strösocker
6 dl vatten
rivet skal och saft från 2 limefrukter
1 liten ananas
Gör så här:
Häll socker och vatten i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills sockret löst upp sig. Låt koka upp och sjud sedan ca 10 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner rivet limeskal och saft. Låt svalna.
Dela ananasen och gröp ur fruktköttet, som sedan mixas till en slät puré. Blanda ner ananaspurén med den avsvalnade sockerlagen. Låt bli kylskåpskall och kör sedan i glassmaskin!
Häll över i en frystålig burk och ställ in i frysen.
Plasta in de urgröpta ananasskalen och förvara dem i kylskåp över natten för att sedan använda dem som serveringsskålar.
..
.
Det här kortet tog jag förra helgen på en av våra promenader. Visst kan man ana lite vår i backen. Tänk nu har hela februari snart gått och då är det inte långt kvar av vintern.. *hurra*
Trevlig Helg!
Kram
3 kommentarer:
Låter himla gott, har inte testat att göra sorbet i glassmaskinen ännu, nog dags för det :-)
Så snygg desserten är! Jag gillar ananas i alla former så den skulle även passa mig i smaken!
Här är det bara vitt, vitt, vitt fortfarande och lär nog vara minst en månad till, troligtvis längre...
Låter som en fräsch och god avslutning på en god middag! Ananas är så gott!
Skicka en kommentar