Sök recept här!

lördag 26 juli 2014

Underbara dagar till havs♥


Nu har vi varit iväg på lite semester igen. Det är verkligen perfekt att varva semester till havs med att greja i huset. Det bästa av två världar helt enkelt.
Denna gång tog vi med båten till Göteborgs skärgård, som är otroligt vacker!Första stoppet gjorde vi på fina Marstrand och efter en stadig lunch begav vi oss ut på havet igen.Nästa stopp blev på ön Åstol. Det kändes som om hela ön bestod av ett enda berg. Väldigt charmig och fin.Vi fikade på Åstols rökeri, men har ni möjlighet så passa på att ät där. Att döma av utmärkelserna så är det en grym restaurang. Jag blev riktigt förtjust i deras utemöbler som var gjutna i betong. Riktigt fina!På ön fanns även en häftig barnpool i berget med en tillhörande rutschkana.För oss vuxna fanns det en lite större havspool att bada i. Riktigt skönt och mysigt!!Vi styrde sedan skutan tillbaka till Marstrand. Det blev en härlig båttur med lagom stora vågor.Vi sov över på Marstrands fästning och det kan jag verkligen rekommendera. Det var en riktig upplevelse att bo på fästningen och något jag gärna gör igen.Middagen på kvällen var helt fantastisk. Huvudrätten bestod av en makalöst god bergstunga som bara smälte i munnen.Vi avslutade kvällen med en skön promenad i den ljumna sommarvärmen.
Vi vaknade upp till en helt vindstilla morgon och vi började dagen med att ta en promenad kring ön.Efter utcheckning så begav vi oss ut på havet. Vi ankrade till havs och badade från båten. Vattentemperaturen i havet måste vara riktigt hög just nu, för hjälp vad skönt det är att bada.Vi stannade till för lunch på Klädesholmen.Jag åt en riktigt god fisksoppa och att bara få sitta i den här miljön och äta var en njutning i sig. Grabbarna åt sillbuffé och jag kan tänka mig att att det är den restaurangen är känd för.Efter ännu en härlig båttur med stop för bad, så drog vi upp båten och begav oss hemåt igen.
Sammanfattningsvis så var det en fantastisk resa på alla sätt, med mycket skratt, glädje och goood mat :)

KramInga kommentarer: