Det är inte mycket som slår blåbärspaj. Särskilt inte när man bakar den på nyplockade bär som aldrig har varit frusna.
Den här pajen bakade jag i måndags morse när vi hade vår bank på hembesök. Vi pratade upplägg av vårt bolån och hade lite rundvandring i huset.
Ingredienser:
100 g smör
100 g vetemjöl
100 g strösocker
1 krm vanlijpulver
blåbär blandat med lite potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda blåbär med lite potatismjöl och lägg i en smord pajform.
Lägg smör, mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke och knåda ihop till en deg med händerna. Det är viktigt att det verkligen blir en deg för bästa resultat. Smula sedan över degen över blåbären och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.
Vi fick ett så fint litet träd av banken, som nu pryder vår köksö.
I söndags morse var vi uppe tidigt och begav oss till blåbärsskogen med Patriks mamma. Vi hade en jättemysig förmiddag med nybakade frallor och plättar med grädde och blåbärssylt i skogen.
Någon som verkligen gillar blåbär i vär familj är Flinga. Hon har till och med lärt sig att äta själv från buskarna. Trots att vi hade vår blåbärsgalna hund med oss fick vi ihop närmare 5 liter blåbär tillsammans.
Jag kommer inom kort att presentera vinnaren av crockpotten, jag vill bara sammansställa alla bra tips först!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar