Sök recept här!

onsdag 23 juli 2014

Blåbärspaj med bär direkt från skogen


Det är inte mycket som slår blåbärspaj. Särskilt inte när man bakar den på nyplockade bär som aldrig har varit frusna.
Den här pajen bakade jag i måndags morse när vi hade vår bank på hembesök. Vi pratade upplägg av vårt bolån och hade lite rundvandring i huset.

Ingredienser:
100 g smör
100 g vetemjöl
100 g strösocker
1 krm vanlijpulver
blåbär blandat med lite potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda blåbär med lite potatismjöl och lägg i en smord pajform.
Lägg smör, mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke och knåda ihop till en deg med händerna. Det är viktigt att det verkligen blir en deg för bästa resultat. Smula sedan över degen över blåbären och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.



Vi fick ett så fint litet träd av banken, som nu pryder vår köksö.





I söndags morse var vi uppe tidigt och begav oss till blåbärsskogen med Patriks mamma. Vi hade en jättemysig förmiddag med nybakade frallor och plättar med grädde och blåbärssylt i skogen.




Någon som verkligen gillar blåbär i vär familj är Flinga. Hon har till och med lärt sig att äta själv från buskarna. Trots att vi hade vår blåbärsgalna hund med oss fick vi ihop närmare 5 liter blåbär tillsammans.

Jag kommer inom kort att presentera vinnaren av crockpotten, jag vill bara sammansställa alla bra tips först!

Kram


Inga kommentarer: