Sök recept här!

fredag 18 juli 2014

Grillsalsa med persika och basilika


Idag tänkte jag tipsa om den här goda persikosalsan som passar perfekt till alla typer av grillat. Mängden sambal oelek bestämmer hur stark den blir, så det kan man variera som man vill.

Ingredienser:
3 persikor
6 soltorkade tomater i olja
1 liten gul lök
3 msk hackad färsk basilika
2 tsk sambal oelek
1 tsk råsocker
1 msk olivolja
½ msk rödvinsvinäger
½ tsk salt

Gör så här:
Kärna ur persikorna och skär dem i mindre bitar. Hacka lök, basilika och soltorkade tomater och blanda samman alla ingredienser. Låt stå kallt en timma innan servering så att smakerna hinner sätta sig.




Efter några hektiska dagar med inflyttning har vi njutit av en skön vecka vid havet. Sista dagen fiskade vi krabbor och Amanda lyckades fylla hela hinken.

Kram



Inga kommentarer: