Sök recept här!

fredag 3 december 2010

Saffransskorpor med vit choklad


.
.
Något som är ett måste för mig att baka inför jul är saffransskorpor. De blir alltid så underbart spröda och goda. Har ni aldrig bakat dem så är det hög tid nu!

Till ca 30 st.
1,5 dl skållad mandel (100g)
50g vit choklad
100g smält smör
2 pkt saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Skålla mandeln och hacka den grovt. Vispa ägg och socker pösigt och rör i det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver.

Stöt saffran + 1 tsk strösocker i en mortel. Blanda ned i mjölblandningen tillsammans med mandeln. Hacka den vita chokladen grovt och tillsätt den och äggsmeten i mjölblandningen. Rör ihop till en deg och rulla ut till tre längder.

Lägg på en plåt och platta till lite.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12-15 minuter. Ta ut plåten och skär skorporna i sneda bitar. Sprid ut dem på plåten och rosta dem ytterliggare 15 minuter i 175 grader.

Stäng av ugnen och ha luckan lite öppen (jag brukar lägga grytlapparna mellan) och låt gärna skorporna ligga kvar över natten.

 
 .
.
.
.
.
.
.
Imorgon är det sista dagen för min utlottning av den fina kökshandduken med tillhörande grytlappar från Betty´s. Har ni inte redan anmält ert intresse, så tycker jag att ni ska göra det nu!
Vinnaren kommer att få sitt pris levererat fint inslaget. Jag har nämligen fått tydliga instruktioner och material till att göra det riktigt fint. För fina paket är nämligen något som alla på Betty´s är en hejare på!!!
Klicka här för att komma till tävlingen.
 
Kram

1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

Saffransskorpor är jättegott. Det låter gott med vit choklad i.