Sök recept här!

tisdag 19 oktober 2010

Chokladmousse med Marianne-kross och färska hallon


.
Idag kommer Lisas efterrätt från i fredags, så nu är hela menyn komplett!
Gillar man som jag kombinationen mellan mint och choklad så är det här en given favorit. Hallonen blir en god brytning och bitarna av mariannegodisen blir ett härligt tuggmotstånd!
.
Ingredienser:
2dl vispgrädde
250g vanilj kesella
1dl marianne-kross
100g mörk choklad
3msk florsocker
1msk kakao
2 äggulor
.
Gör så här:
Smält chokladen. Blanda florsocker och kakao i en bunke och tillsätt äggulor.
Rör ner den smälta chokladen
Blanda grädde och kesella och tillsätt lite av gräddblandningen i chokladblandningen
rör kraftigt till en jämn smet
Vänd ner resten av gräddblandningen och marianne-krosset.
Fördela moussen i små glas eller formar
Ställ i kylen i några timmar och servera sedan med färska hallon och lite marianne-kross på toppen.
.
.
.
.


.
Det här fick jag av min snälla kollega Kicki idag. Tidningen innehåller ett reportage om matbloggare och deras recept. I påsen ligger en bit direkt importerad parmensanost från Italien. Jag blev jätte glad, för överraskningar i vardagen är nog bland det bästa jag vet!
.
Kram

4 kommentarer:

lojocas sa...

Här var det gott som vanligt! Vill bara berätta att du omnämns i ännu en blogg ;)http://lokemalin.blogspot.com/

Du gjorde allt succé hos oss.

Kramar

Erika - Bakglädje sa...

Den efterrätten såg riktigt smarrig ut. Och vilken rolig överaksning att få en tidning och lite parmesan. Håller med dig, överaksningar i vardagen är så kul.

Mårtenssons kök sa...

Mums! Vilken fin present att få, perfekt till en matälskare...

Malena o Annie sa...

Varför krångla till de när matmuffins med solt-tom, fetaost, basilika och ost var riktigt mumma. Jonte älskade dom och sitter här bredvid mig och mumsar. Ibland överraskar han sin mamma de vill jag lova!!