Sök recept här!

måndag 4 oktober 2010

Piffa till vardagsmaten


.
Idag lagade jag den gamla klassikern köttfärssås och spagetti. För att piffa till den lite lade jag en bädd av salladsblad underst och toppade med smörstekta champinjoner, smulad gräddädel (min favorit, Blue Alp), körsbärstomater och färsk basilika!
.
Idag har jag gjort veckans handling. Dagen till ära fick jag avstämning, men tack och lov stämde det. Man blir ju alltid lite orolig att man ska ha missat någon vara..
Att handla utan lista kan vara spännande, det blir minst sagt lite av allt :)
.
Kram

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ser verkligen ut som ett gott alternativ på servering av köttfärssås och spagetti. Bra med lite nya idéer.

Malena o Annie sa...

MUMS de kanske till och med får mig att tycka de e gott med köttfärssås!! De e nog den mest tråkiga maträtten jag vet. Har du tips på hur man får till själva köttfärssåsen?

Förresten kom vi med på lägre nu den 17 okt men vi kommer avstå platsen. Vi jobbar nu precis som du sa med att stå nära och känna trygghet bara hon och jag. Ska lägga tillsammans med mina kompisars trygga hundar som inte bryr sig om Annie går upp eller inte. Och så fortsätter vi jobba med apporten. Den kommer kanske inte vara 100 till den 17 men till våren ska den sitta =)

KRAM

lojocas sa...

Skrev på ditt förra inlägg här om dagen Mia men då krånglade det med min inloggning så jag gav upp och gör nu ett nytt försök. Tack snälla för en fantastisk helg och all din omtanke. Pajen var underbar och hundarna älskade sina prisgodisar. Vi hörs snart igen.

Massor med kramar

Mor-Mia sa...

Tack själva!
Bara att se er tillsammans med era hundar var ett rent nöje!

Malena: jag tycker att du resonerar helt rätt ang. platsen. Bara att jobba på.
Gripandet av apporten tränar du in separat tills det sitter ordentligt. Så det låter klokt att det ska vara klart till våren. Bättre att skynda långsamt och få det riktigt bra!

Min köttfärssås blir nog olika varje gång, men gul lök, krossade tomater, nötfärs, vispgrädde, köttbuljong är nog grunden sedan är det bara fantasin som sätter gränserna.
Bacon, färsk broccoli, blomkål, majs, chilisås..
Bara att testa sig fram tills man hittar "sin" variant!

Kram kram