Sök recept här!

söndag 26 september 2010

Köttgryta med fläskkarré, svamp och grönsaker


.
Dagens lunch bestod av en köttgryta och ris. En perfekt höstig middag som både stora och små uppskattade. Grytor är så bra att laga inför veckan då de bara blir godare om de får stå till sig någon dag!
.
Ingredienser:
En bit fläskkarré
1 gul lök
1 morot
5 färska champinjoner
½ pkt bacon
2 rågade msk pineapple salsa (santa maria)
1 köttbuljongtäring
2,5 dl vatten
ca 3 dl vispgrädde
örtsalt, vitpeppar
färsk timjan
.
Gör så här:
Skala moroten och skiva den i smala skivor. Skala och hacka löken, skär svampen i bitar, klipp baconen i bitar. Stek moroten, halva löken, svampen och baconen i smör i en stekpanna. Efter att det har fått lite färg och mjuknat, ställ åt sidan.
.
.
Skär köttet i grytbitar och ta bort ev fett. Stek köttet separat i smör och krydda lite lätt med örtsalt och vitpeppar. Tillsätt den andra halvan lök till köttet och stek på låg medelvärme i ca 20 minuter.
.
.
Tillsätt vatten och buljong och låt puttra ca 10 minuter. Häll i salsa, grönsaksblandningen och grädde. Strö över lite färsk timjan och smaka av med ev. mer grädde och kryddor.

Servera tillsammans med kokt ris och färska grönsaker.
.
.

.
Igår var jag en snabb sväng i stan och fyndade lite inredning. Det är alltid roligt att förnya lite i hemmet inför hösten. Fatet på fot med glaskupa tror jag kommer att bli en riktig favorit. Jag ser redan framför mig allt jag vill servera på det.
.
PS. imorgon presenterar jag vinnaren av ketchuppumpen. Ni har till och med idag kl. 00.00 på er att tävla!

Kram

2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter som en riktigt god gryta

Johanna sa...

Googlade mig till det här receptet när jag letade efter en snabb köttgryta. Idag blev det att laga den med de enda ändringarna att jag hade vildsvinskött istället för fläsk och så adderade jag lite av kryddan grytmix från Sköneros kött. Godaste på länge! Verkligen en ny favorit. Tusen tack!