Sök recept här!

lördag 18 september 2010

Örtsalt


2 dl Grovt flingsalt
2 st klyftor färsk vitlök
12 blad Färsk oregano (ca)
Färsk rosmarin - blad från en liten kvist
Färsk timjan - några kvistar

Gör så här:

1. Börja med att ta en mindre mängd salt och lägg i morteln tillsammans med de färska kryddorna och vitlöken. Stöt samman så att salt, vitlök och kryddor balandas väl.

2. Tillsätt ytterligare önskad mängd salt i morteln och mortla loss.

3. Slå över det färdiga örtsaltet i en tätslutande burk.





Ikväll ska jag iväg på kräftskiva och till den har jag bakat lite (förhoppningsvis) goda saker! Det blev bland annat bakat två foccacia bröd med rödlök och getost!


Kram

2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Kul att göra eget örtsalt och jag tror ju säkert att det dessutom blir mycket godare.

Ha en trevlig kväll!

Emmas Kök sa...

Detta måste jag prova! :)