Sök recept här!

tisdag 21 september 2010

Cake Pops


.
I helgen passade jag även på att baka cake balls av min misslyckade kaka som fastnade i gallret. Så jag säger bara "det finns inget ont som inte har något gott med sig"!
De här kommer jag säkerligen att baka till Amandas nästa kalas för de blev en hit hos barnen.
.
Kakor, ca 16 stycken:
240 g kaksmulor (ca 1/3 av en hel sats sockerkaka)
1 msk kakao
40 g philadelphiaost
.
Dekoration:
100 g mörk choklad
valfritt strössel
.
Gör så här:
Smula sockerkakan och blanda i kakaon. Rör i philadelphiaosten. Tillsätt mer philadelphia om massan känns för torr, den ska fastna ihop när man trycker ihop den. Ställ in massan i kylskåpet en stund innan du fortsätter.

Rulla massan till 16 små bollar. Trä bollarna på pinnar. Ställ in i kylskåpet ytterligare en stund innan du fortsätter.

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa pinnarna i chokladen och dekorera efter önskemål. Låt dem stelna. Ett bra sätt att förvara dem är i ett glas fyllt med socker/salt eller som jag gjorde i oasis klädd i folie.

.
Förra veckan gav vi bort den här fina tavlan på jobbet till en av våra kära kollegor som fått barn. Tavlan hade vi beställt av duktiga Linda Norén Eriksson, klicka här för att komma till hennes hemsida. För att göra tavlan extra personlig hade vi önskat att ha med vissa saker, såsom elgitarr, kanelbulle, katt osv..
.
Kram

2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

jättefina cake pops

Erika - Bakglädje sa...

Vilka vackra cakeballs. Jag köpte samm strössel idag, så vi får se om det blir likadana för mig... tänkte nämligen göra cake balls igen, det är min nya favorit. :-)