Sök recept här!

onsdag 21 oktober 2009

Chokladgratinerade hallon



Den här otroligt goda efterrätten bjöd Oscar oss på i lördags. Den var jätte god och en precis lagom avslutning på vår middag.
Receptet är ordentligt tilltaget, så man behöver inte vara orolig att det inte ska räcka!
Receptet är taget ur boken: Kokbok för jäktade singlar
.
Till en person:
2 dl frysta hallon
50g vit choklad, riven
1 msk florsocker
1 äggula
2 msk grädde
vaniljglass

Gör så här:
Sprid hallonen i en ugnssäker form. Blanda samman choklad, florsocker, äggula och grädde till en smet. Ringla över smeten över hallonen, se till att de blir täckta.
Sätt in formen i ugnen ca 5 minuter eller tills chokladsmeten börjar bubbla och få lite färg.
Servera ihop med en kula vaniljglass.

Tips: Lite rivet limeskal skulle nog göra att det blir en god kontrast till det söta. Jag kommer deffinitivt prova det nästa gång jag gör den här goda efterrätten!
.
Ikväll har jag varit hemma hos min fina vän Jennie. Bara att få komma hem till deras fina hus är som balsam för själen, otroligt smakfullt.
Tack än en gång vännen för en mycket trevlig kväll!

Kram

4 kommentarer:

Pinglan sa...

Det här receptet kommer jag absolut att prova. Det påminner lite om Gino.
Ha en bra dag!
/Pinglan

Jennie sa...

Jag instämmer... Gino är en av mina favorit efterrätter, så det här receptet ska jag absolut prova. Tack för igår Mia. Kram kram

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, det där lät och såg riktigt smaskigt ut, choklad och hallon är ju toppen ihop.

Martin sa...

Det VAR väldigt gott! Charlotta slickade till och med tallriken ;)Kommer definitivt göra detta fler gånger.