Sök recept här!

måndag 19 oktober 2009

Tomatpizza

Då var det måndag igen och Per Hallberg har ordet...Har haft besök av min sambo Magggans barnbarn i helgen, så då blev det Melissas favoritpizza med tomater och mozzarella. Enbart tomatsås och mozzarella för Melissas del och, som framgår av bilden, lök, tomater och aubergine på vuxenpizzorna.
Här är grundreceptet att utgå från.
.
Till 3-4 pizzor:
2½ dl vatten
1 msk olivolja
½ tsk salt
½tsk socker
25 g jäst
6 dl vetemjöl
.
Tomatsås:
1 dl tomatpuré
1 finhackad vitlöksklyfta
½ dl olivolja
½ dl vatten
1 tsk salt
1 tsk balsamvinäger
.
Pålägg:
2 gula lökar
olivolja
ca 6 tomater
3 påsar mozzarella
½-1 tsk salt
oregano
.
Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och rör ut jästen däri, tillsätt olja, salt och socker. Blanda i mjölet och arbeta ihop det hela till en deg. Täck över med en handduk och låt jäsa i minst 45 minuter.
.
Gör detta under tiden: Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen. Skiva löken och "mjuka" den i oljan i en stekpanna. Skiva tomater och mozzarella.
Gör därefter följande: Värm ugnen med en plåt i till 250 grader. Dela den färdigjästa degen i 3-4 delar, kavla ut varje del på ett bakplåtspapper. Bred därefter på tomatsåsen, lägg på lök och tomater. Salta och strö över oregano. Avsluta med den skivade mozzarellan, ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över pappret med pizzan till plåten, grädda i 8-10 minuter mitt i ugnen.

Hurra!!! Amanda har varit torr hela natten. Vårt lilla "infall" har gått riktigt bra, dock har det hänt någon liten olycka varje natt fram tills nu.
Jag vill verkligen inte stressa fram något, men heller inte vänta i onödan!

Kram


1 kommentar:

Emmas Kök sa...

Pizzan ser riktigt smarrig ut. Blir hungrig när jag tittar på den. Får nog ta och laga en pizza någon dag framöver :)