Sök recept här!

tisdag 1 september 2009

Riktigt rågmjöl



En vän till mig, hennes bror har byggt en egen kvarn på gammalt vis, dvs han har täljt egna träplugg istället för att använda spik.
Han har även odlat råg själv och sedan malt den i sin kvarn, jag säger bara WOW.
I söndags fick jag den här mjölsäcken innehållande sådant rågmjöl.
Jag har aldrig tidigare bakat med annat mjöl än det från mataffären.
Jag blev verkligen såå glad över det här mjölet, det är knappt så jag vill använda det i bak!
I alla fall så ska det bli väldigt spännande och se om det känns någon skillnad på smaken. Inte omöjligt att det blir ett provbak på detta mjöl i helgen, för jag är väldigt nyfiken!

Kram

5 kommentarer:

Emilies Skafferi sa...

Oj det låter verkligen ambitiöst må jag säga! Klart du måste testa mjölet och se om det är någon skillnad. Åtminstonne blir det bäl skillnad när man vet med vilken omtanke det är framställt.

Lina Castanius sa...

Hej Mia! vilken mysig blogg du har :) jättetrevlig att läsa! Hoppas du mår bra och hälsa lilla Amanda! Kram Lina

Helena Ljunggren sa...

Det där är ju så lyxigt! Avis blev jag ...liiite :)

Ha en bra dag!

Lina sa...

Hej igen! Tack för inlägget. Har nog haft bloggen i lite mer än ett år, fast finner mig inget intressant att skriva i den så det går som det går :) hehe. Jadu, jag kan ju ärligt säga att jag inte heller lever så, men det är ju bra att försöka tänka posivivt iallafall! Nu ska jag börja jobba lite! Kram

Hallon & Blåbär sa...

Vilken lyx. Min farmor och farfar tog alltid och malde mjöl i nån kvarn när dom levde. Säd har vi ju men dock har inte tanken funnits på att faktiskt mala det själv.

Ha en bra dag!