Sök recept här!

måndag 28 september 2009

Marinerad tofu

Idag är det återigen dags för "grön måndag med Per".
Bara sedan förra måndagen vet jag att tre olika personer har lagat tomatpajen som Per tipsade om och det tycker jag är jätte roligt!
Nu lämnar jag över ordet till Per:
Denna vecka befinner jag och min sambo oss på hälsohemmet Masesgården i Dalarna. Där kommer jag förhoppningsvis både att njuta och inspireras av god vegetarisk mat. På vägen upp tar vi med oss en liten matsäck bestående av några tofumackor. Enkelt och gott att ha med sig på resan.
Ett gott mörkt bröd (jag tog kavring denna gång), några salladsblad, röd paprika och en god senap. Och så tofu förstås, som är en färskostliknande produkt gjord av sojabönor (enl Wikipedia), du hittar den bland ostarna i affären. Den är rätt smaklös i sig därför marinerar jag (och Kung Markatta) den enl. följande:


300 g tofu
1,5 dl tamari eller shoyu soyasås
ca 0,5 dl vatten
saften från en citron
1-2 vitlöksklyftor
ströbröd


Gör så här:
Tofun skivas i ½ cm tjocka skivor och läggs i en skål. Soyasåsen, citron, vatten och pressad el. finhackad vitlök blandas och hälls över tofuskivorna. Låt dra några timmar (eller över natten). Vänd dem sedan i ströbröd och stek på båda sidor i rapsolja.
Kan läggas på bröd med senap och sallad, är också gott till en god potatissallad ex.vis.


Imorse vid fem tiden vaknade Amanda helt ifrån sig. Hon hade haft en hemsk mardröm, usch jag kan riktigt sätta mig in i hur hon kände. Vet ni vad den hemska mardrömmen handlade om?!
Jo, att Hagge åt upp hennes bulle...

Kram

3 kommentarer:

Jenny sa...

Haha, man kan inte annat än att skratta:) Förstår givetvis att det måste varit väldigt traumatiskt för lillan... Snacka om skillad på barns och vuxnas mardrömmar, tur är väl det! Kram

Lotta sa...

Tur att vi har olika referensramar som barn och vuxna. :) Men jag kan väl aldrig tro att det skulle inträffa i verkligheten; att Hagge äter upp hennes bulle alltså. ;-)

Nina sa...

Nej fyy mardrömmar var ju hemskt. Även om jag måste säga att det lät lite komiskt att det handlade om en bulle.

TRevliga recept du har här på din blogg. Jag ska testa några, återkommer och betygsätter då.

Jag gillar att baka sötsaker och bröd framförallt. Finns det någon chans att få gästblogga? Kanske till jul. Julgodis är en favorit att göra.
Hur går det där med gästbloggningen till?

Jag är din brors flickväns kompis från Gotland, har fått tips om din blogg därifrån.

Godnatt