Sök recept här!

söndag 20 september 2009

ÄlgfärsbiffarIgår lagade jag och min mamma dessa goda älgfärsbiffar. Eftersom jag är uppvuxen med att äta vilt så har jag hunnit äta en hel del olika varianter på sådana här biffar. De här biffarna hittade min mamma på själv och de blev otroligt uppskattade av stora som små!

4 hg älgfärs
½ hg nötfärs
2 dl 36% vispgrädde
1 msk viltfond
hackad gul lök
2 ägg
2 msk dijonsenap
salt, vitpeppar och svartpeppar

Gör så här:
Rör samman alla ingredienser och forma till biffar. Stek dem i smör tills de fått en gyllenbrun färg. Servera dem tillsammans med rotfrukter i ugn.
Idag har det hänt något fantastiskt.
Min älskade Hagge har gått och blivit SM-vinnare i räddning. Det är så underbart att jag knappt vet vad jag ska skriva!
Han blev godkänd räddningshund i våras och nu några månader senare så går han och vinner över hela sverige eliten. Han visar det gång på gång vilken fantastisk hund han är. Världens bästa i mina ögon!

Kram

10 kommentarer:

www.segerstorpshundar.se sa...

Ett stort grattis till världens bästa Hagge!!! Du är bäst! Grattis också till dig vännen. För som jag sagt förut är Hagges framgångar också dina framgångar, för han hade inte varit den hund han är idag om det inte hade varit för dig. Nospussar från kompisarna Derby, Real och Bond med familj

Sanna sa...

Nämen Grattis till Hagge!!!
Vad duktig han är.

Mamma C sa...

Hittatde hit till dinn sida från en annan blogg. Det fanns mycket gott och smarrigt här. Ska fortsätta att titta lite. Grattis till SM vinsten.
Mamma C

Jossan sa...

Nej vad roligt!!! Jag var tvungen att kika in och se hur det gått... Han är ju helt otrolig, grattis grattis! Jag är säker på att matte har stor del i det ;-). Hoppas även hans räddningsinstink går in när det gäller moster... :-) STOR kram

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vilken fin och duktig räddningshund du har. Grattis!
Älgbiffarna var fina de med. Är som du uppfödd på älg, det är det bästa köttet. Har nu en svåger som jagar, så jag får påfylld frys varje höst. Det är guld värt :)

Anonym sa...

Stort Grattis till Sm-vinsten. Jag vet hur mycket träning det ligger bakom. Kram din arbetskollega

Helena Ljunggren sa...

åhå grattis. Vi har börjat prata om att skaffa oss en "risseschnisse" igen. Ljuvlig ras.
Sicken fin kille du har och så duktig! Heja Hagge! :)

Lotta sa...

Härliga häftiga Hagge! Grattis till honom, hans matte som har gjort mycket av jobbet, för det är ju inte BARA räddning på räddnings-SM. :)

Jenny sa...

Grattis! Du har slitit hårt med Hagge. Måste kännas skönt att allt ditt slit återigen givit resultat:) Det är ju trots allt inte bara i räddning som han är duktig i! Kram

Hallon & Blåbär sa...

Stort grattis till Hagge och givetvis till dig med. Vad roligt!