Sök recept här!

fredag 18 september 2009

Matpaj

Idag gästbloggar en person som har figurerat en hel del här på bloggen förut. Det är en av mina absolut bästa och närmaste vänner och vi har känt varandra sedan vi var små!
Jag känner ingen annan som har ett så stort hjärta som hon. Det kvittar vad det är eller vem det är så ställer hon alltid upp i vått och torrt!
Hon delar även mitt intresse för matlagning och bakning och inget är så roligt som när vi träffas och lagar maten ihop. Vi brukar turas om att välja ut recept och allt som oftast så är det något nytt för den andre.
Månadens tema kunde inte passat henne bättre, för är det någon som är duktig på matpajer så är det just min underbara vän Jenny!!!


Namn: Jenny Blomgren
.
Familj: Sambon Pierre.
.
Den bästa mat jag vet: Pasta gorgonzola, mammas köttfärslimpa, mammas kalops och kyckling med råstektpotatis.
.
Den värsta mat jag vet: Jag äter nästan allt, men tycker inte om konsistensen av lever.
.
Matlagning är som roligast när: När man lagar mat tillsammans, antingen med Pierre eller med vänner. Jag tycker även om att laga mat inför olika sorters tillställningar.
.
Min hälsning till Mor-Mia: Jag är glad att du startat denna blogg, här kan vi alla få idéer och inspiration. Dessutom tycker jag att det var på tiden att du blev ditt gamla vanliga jag, det vill säga att din kreativitet ständigt utövas. Du är en skapande person, det har du alltid varit, ta vara på det!
Jag är oerhört imponerad att du hinner med allt, trots att du har lilla söta Amanda. Jag vet hur mycket tid du lägger på din lilla dotter och ändå hinner du med att fixa och dona varje dag. Jag är verkligen imponerad, du är helt enkelt bäst!
Slutligen vill jag tillägga att du är den bästa vän man kan ha, jag vet att du alltid finns där för mig. Jag hoppas även att du vet att jag alltid är tillgänglig för dig!
.
PUSS & KRAM Jenny
.
.
Salamipaj



Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
1½ msk vatten
.
Fyllning:
2 hg vitlökssalami
1 burk fetaost
10 inlagda vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater i olja
.
Äggstanning:
3 ägg
2 äggulor
½ tsk salt
svartpeppar
1 st creme fraiche (34%)
2 dl mellangrädde
riven ost
.
Gör så här:
Arbeta samman mjöl, smör och vatten, gärna i en matberedare. Tryck sedan ut degen i en smörad ungsform. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter. Under tiden skärs salamin, vitlöksflyftorna och de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Häll ut oljan från fetaosten. När pajskalet är färdiggräddat så varva salami, vitlöksklyftor, soltorkade tomater och fetaost. Blanda sedan alla ingredienser till äggstanningen. Häll äggstanningen över pajen och strö över riven ost. Pajen gräddas i mitten av ugnen i 200 grader i 40-45 minuter (tills äggstanningen har stannat och pajen har fått färg).
Smaklig måltid!
.
Behöver jag skriva att jag blev tårögd av Jennys fina hälsning. Vi känner varandra så väl så att hennes ord berörde mig rakt in i hjärtat!
.
Gulliga Susanne som var min gästbloggare förra fredagen skrev igår ett inlägg om min blogg. Jag kände mig riktigt stolt när jag hittade min lilla marmeladburk med Mor-Mias logo på kort :)
Tänk att det finns så många fina människor där ute i bloggvärlden.
Tack än en gång Susanne för alla snälla ord!
.
Stor kram och Trevlig helg!

5 kommentarer:

LANTHUNDEN sa...

Fisk burgare, det får vi prova;) Paj är dock inte en favorit hos mig, men det är klart att är det Mor-Mias så kanske...

Mysigt att ses häromdagen!
Trevlig helg och stooor kram

Hallon & Blåbär sa...

Det lät gott och annorlunda med salamipaj.

Hoppas du får en bra helg!

dennisMat sa...

Ser fantastiskt gott ut!

Jenny sa...

Jag vet att det låter annorlunda med salamipaj, det är en paj med mycket smak. Framför allt är det många killar som är döförtjusta i den, vet inte varför, men så har det i alla fall varit:)

Birgitta Höglund's Mat sa...

Jag är också väldigt förtjust i Salami i paj. Det blir så stor smak.
Jag jobbade ju i ett väldigt mansdominerat yrke, som Kock ;)