Sök recept här!

lördag 30 juli 2011

Tebröd med linfrön och creme fraiche



De här bröden är en av mina favoriter. Saftiga och goda. Perfekta att ha i frysen och ta upp efter behov. Funkar även som hamburgerbröd!
Jag har bloggat om dem en gång tidigare, men det var två år sedan så här kommer lite repetion.

Till ca 25 bullar:
3 dl + 2 dl mjölk
1 dl linfrön
1½ dl havregryn
50 g jäst
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl/dinkelmjöl
.

Gör så här:
Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön, och havregryn. Låt gröten svalna. Värm 2 dl mjölk till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll den ljumma mjölken över. Rör tills jästen har löst sig och tillsätt gröten, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under duk i 40 min.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 2 cm tjock kaka. Ta ut runda mått, ca 8 cm i diameter, som läggs på bakpappersklädda plåtar. Nagga bröden med en gaffel och låt jäsa ytterliggare ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler. Bröden går jätte bra att frysa och tinar de upp på egen hand smakar de nästan som nybakta!


.
.
.




Massor med gott redo för grillen. På sommaren kan det inte bli för mycket grill enligt mig!

Kram

3 kommentarer:

mumsfillibaba sa...

Aldrig fel med lite upprepning. För jag har nog missat det. Nu stjärnmärker jag det. Har varit så dålig på att baka på sistone och kräver ändring!! Låter supersmarriga!!

Millas Hälsoblogg sa...

Vad gott med te kakor kul med ett nytt recept

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Jisses vad goda de ser ut - och låter! Mums =D