Sök recept här!

tisdag 26 juli 2011

Rökt makrill



Rökt makrill är bland det bästa jag vet på sommaren. Alldeles ljummen ska man äta den!
Här kommer min pappas goda recept på rökt makrill och det är så jag alltid äter den. Senast igår fanns det med två nyrökta makrillar på vår lilla buffé.

Ingredienser:
hel makrill
grovsalt
Kalles kaviar
dill

Gör så här:
Rensa fisken och salta den ordentligt med grovsalt. Låt den sedan ligga några timmar.
När röken är igång; ta fram makrillen och salta den lite till. Lägg i kaviar och färsk dill.



Rök den och ät den ljummen!



Bland annat innehöll vår lilla buffé varsin skål med god soppa.








Igår besökte vi akvariet på ön. Alltid lika uppskattat av de små. Akvariet med "känna på djur" brukar alltid vara populärast!




Amanda tog sig en närmare titt på en geting.

Kram

Inga kommentarer: