Tänkte tipsa om rätten vi åt ikväll. Smördegsinbakad fläskfilé och köttet blev väldigt saftigt och gott.
Ingredienser:
700-800 g fläskfilé
1 msk smör
1 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
Fyllning:
175 g färska champinjoner
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 dl crème fraiche
salt
peppar
kinesisk soja
1 rulle kyld smördeg alt. 3 plattor djupfryst smördeg
1 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smör tillsammans med olivolja i en het stekpanna.
Bryn en hel fläskfilé runt om och krydda med salt och peppar.
Stek fläskfilén under lock på svag värme 10 minuter.
Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken fint.
Fräs lök och svamp i lite smör tills vätskan har kokat in ordentligt.
Tillsätt crème fraichen
Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och soja.
Låt fyllningen svalna.
Frysta smördegsplattor: Tina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott. Kavla ut till en stor sammanhängande platta. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Kylda smördegsplattor: Rulla ut smördegen.
Lägg hälften av den avsvalnade fyllningen mitt på smördegsplattan.
Skär fläskfilén i ½-1 cm tjocka skivor.
Lägg fläskfiléskivorna ovanpå fyllningen.
Bred resten av fyllningen ovanpå fläskfiléskivorna.
Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg.
Vik ihop till ett paket. Vänd paketet så det med skarven nedåt på en plåten.
Hit går det att förbereda!
Pensla paketet med resterande vispade ägget.
Gratinera på fals i nedre halvan av ugnen i 30 minuter.
Servera med potatisgratäng och sallad.
Blommor vi plockade på vår morgonrunda! |
Imorse fick jag sällskap av min lilla tjej på min löprunda. Hon var väldigt duktig och tog sig runt på egna ben. Sista biten på vår runda gick genom skogen och det blev en skön start på dagen.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar