Igår bjöd duktiga Melissa på den här goda kakan. Amanda fick hjälpa till lite med glasyren och var så stolt så!
Kakan hade lagom sötma och chokladsmak. Receptet kommer från "klockan åtta hos stjärnorna" och man hittar det på recept.nu
Uppdaterat: kakan visade sig vara väldigt god tillsammans med mintchokladglassen.
Klicka här för att komma till glassreceptet!
Ingredienser:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
125 g mörk choklad
125 g smör
1,3 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
50 g mörk choklad
2 msk honung
Gör så här:
Kakan: Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker lätt i en bunke.
Smält smör och choklad. Blanda det i äggsmeten och rör i vetemjölet sist.
Häll upp i smord och mjölad (vi använde potatismjöl) form och grädda i cirka 15 minuter.
Glasyr: Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.
Serveras med vispgrädde och färska bär.
Igår hjälptes jag och Melissa åt att ta kort på kakan och idag visade jag henne hur man gör fotokollage. Det här var hennes första försök. Visst är hon duktig!
Kram
2 kommentarer:
Superduktig!
Åh vad gott det ser ut, vill bara hugga in =D
Skicka en kommentar