Sök recept här!

måndag 18 juli 2011

Kall skaldjurspaj


Dagens lunch blev den här goda skaldjurspajen. Orginalreceptet innehåller kräftstjärtar, men kylskåpet innehöll bara räkor i lag. Det blev jättegott det också!

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125g smör
2 msk vatten
Fyllning
1 liten burk räkor i lag eller varför inte färska
1 burk tonfisk
1 dl gröna ärtor
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
3 msk hackad purjolök
1 msk chilisås
klippt dill
salt och citronpeppar

Gör så här:
Gör pajdegen i en matberedare och tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ kallt en stund. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda skalet i ca 15 min eller tills det börjar få lite färg. Låt kallna.
Blanda fyllningen och lägg i det kalla pajskalet. Dekorera gärna pajen med lite färska grönsaker.

Klart att servera.






Sämre utsikt kan man ha när man äter en god glass..
 
Kram
 
 

3 kommentarer:

Alexandra sa...

Aldrig varit inne på din blogg innan, vilka härliga recept och vackra bilder!
Kanonfin blogg.
I'll be back!!

Remsan sa...

Låter supergott. Spar receptet till kommande sommarfester och kräftskivor.
Bästa stället att äta glass på!

Ulla sa...

Oj vilka fina bilder! Har prövat ett flertal recept nu och de var verkligen kanon.