Sök recept här!

måndag 26 januari 2015

Filodegsknyten med Chevre, banyspenat och honung


De här filodegsknytena måste ni bara testa, för de var otroligt goda. Perfekt smakkombination!!!
Honungen som Jennie använde var från deras egna biodling och bara det gav rätten en speciell känsla.

Ingredienser:
räcker till 6 st
Ca 90g chevre 
Babyspenat
Honung
2 filodegsark

Olivolja


Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Ta fram ingredienserna till knytena. Häll upp oljan i en skål, börja med 0,5dl. Skölj spenaten snabbt och låt de. Rinna av. Grovhacka spenaten och bryt isär osten i mindre bitar. 

3. Ta fram filodegsförpackningen och klipp upp den i sidan, ha en fuktig kökshandduk redo att linda kring förpackningen. Ta ut ett ark, låt resten av filodegen lindas i nu den fuktiga handduken. 

4. Klipp 3 remsor på längden. Lägg en liten hög spenat, lite ost nederst på varje remsa. Ringla tillsist på lite honung över osten. 

5. Vik ihop varje remsa i en trekant, pensla noga med olivolja så det täcker hela trekanten. 

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min el tills att filodegen har fått en lätt gyllenbrun färg i kanterna. 





I hallen får de här två koffertarna agera förvaring. Den största köpte jag på Snökullaboden och den mindre kommer från Bojans Kuriosa (en loppis inredd som ett hem där allt är till salu). 
Så fina tillsammans

Kram


Inga kommentarer: