En av efterrätterna på nyår var den här citronsemifreddon och efter att ha ätit snittar, förrätt och varmrätt så passade det perfekt med något kallt och syrligt. Jag som älskar citronsmak ger den här semifreddon full pott. Riktigt god!!!
Här nedan kommer receptet som Emma har modifierat lite.
Ingredienser:
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl florsocker
4 ägg
1 nypa salt
2 citroner
1,5 dl lemoncurd
1 1/2 dl florsocker
4 ägg
1 nypa salt
2 citroner
1,5 dl lemoncurd
100 g minimaränger eller stora krossade maränger.
Garniering:
Färska hallon
3/4 dl skalade pistaschnötter
citronmeliss
Gör så här:
Vispa grädden fluffig. Vispa florsocker och äggulor riktigt fluffigt. Vispa äggvitor med en nypa salt till ett hårt skum i en helt torr och ren skål.
Tvätta citronerna och riv skalet. Blanda skal och pressad citronsaft i äggulesmeten. Vänd ned grädden och äggvitan.
Klä en form med plastfolie och häll i smeten varvat med lemoncurd och maränger.
Klä en form med plastfolie och häll i smeten varvat med lemoncurd och maränger.
Ställ in i frysen i minst sex timmar.
Stjälp upp på serveringsfat en stund innan serveringen.
Stjälp upp på serveringsfat en stund innan serveringen.
Dekorera med finhackade pistaschnötter, färska hallon och citronmeliss.
Igår umgicks vi spontant med Patriks lillebror och sambo. Vi sprang på varandra i mataffären och bestämde oss för att äta ihop. Vi började med lite plock och bubbel vid köksön och sedan åt vi favoritkycklingen, som jag tycker är en perfekt fredagsrätt. Receptet hittar ni här!
Kram
2 kommentarer:
Hej Mia, tack för en underbar blogg. Det är jättekul att följa dig och dina goda recept. Ser jättegott ut med semifreddon. Var har du köpt de fina ljusstakarna? Ha det så bra, kram Amanda
Hej Amanda,
Tack för dina snälla ord och kul att du gillar min blogg💕
Ljusstakarna är inköpta på Hjärterum i Borås, men det är dessvärre några år sedan..
Kram Mia
Skicka en kommentar