Sök recept här!

söndag 8 augusti 2010

Veckomatsedel 1

Jag tänkte att jag skulle ge ett förslag på en veckomatsedel lite då och då framöver. Idag kommer den första. Förhoppningsvis så är det någon som får lite inspiration inför veckan som kommer..
.
För att få ett riktigt gott potatismos, så brukar jag pressa den kokta potatisen, sedan vispa med elvisp när jag rör i ett ägg, smör och vispgrädde. Moset ska vara så där lagom löst och kryddat med salt, örtsalt och vitpeppar!
.
Tisdag: Cannelloni
Man använder färska lasangeplattor och fyller dem med god fyllning och gratinerar alltsammans i ugnen.
.
Onsdag: Rödspätta i ugn, pressad potatis och kokta ärtor.
En enkel fiskrätt som brukar gå hem även hos de små.
.
Lättlagat och gott!
.
En god och enkel fredagsrätt!

Smaklig måltid!
.
Kram


3 kommentarer:

vanilla sky sa...

Jag gör alltid veckomatlista :) Så himla smidigt och så slipper jag ränna i affären var och varannan dag. Blir fint med lite nya tips! :)

Helena sa...

Veckomatsedel är toppen! Jag försöker att göra det varje söndag, sedan handla (ok, jag låter Olof åka och handla istället...) och sedan hålla mig till den. Det är så skönt att bara komma hem efter jobbet, veta precis vad man ska laga och ha allting hemma. Men det är mycket lättare höst- och vintertid än sommartid... ;-)

Remsan sa...

Jag är så dålig på veckomatsedel,men jag brukar bestämma lite i förväg vad jag ska laga framöver innan jag åker och handlar, men sedan styr lusten dagens måltid. Blir inte alltid så bra tidsmässigt bara.