Till 4 pers. Recept källa: Allt om mat
2 purjolökar
3 dl vatten
1 tärning kött & grönsaksbuljong
400g kassler
250g färska lasagneplattor
1 msk smör
2 dl lätt créme fraiche
3 msk skånsk senap
100g lagrad riven ost
Gör så här:
Strimla purjon, koka upp vatten och buljong i en kastrull. Lägg i purjon och sjud under lock ca 3 min. Sätt en sil över en skål och häll av purjon så att buljongen samlas upp igen.
Sätt ugnen på 225g, skär kasslern i tunna strimlor. Blanda dem med purjon. Lägg utlasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo-kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnsäkerform och lägg rullarna tätt i den.
Häll den silade buljongen i en kasatrull och blanda med créme fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten. Häll den varma såsen över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan i ugnen ca 20 min.
Den här smarriga vardagsrätten får bli mitt första inlägg. Den är både lätt att göra och faller de flesta i smaken. Den bör serveras med en god grönsallad för att komma helt till sin rätt.
Själv har jag bara lagat den med kassler, men vill man skulle det säkert gå att byta ut det mot ngt annat kött. Varför inte stekt kyckling eller stekt bacon...
Ikväll ska vi grilla och vad vi kommer ha för tillbehör till det får ni se senare, så håll utkik ;)
ä Kram Mor-Mia ä
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar