Sök recept här!

torsdag 1 juli 2010

Spenat- och fetaostpaj



Här kommer ett underbart pajrecept, som min kära kollega Ulrika har hittat på.
Fortsättningsvis ska jag ha grahamsmjöl i min pajdeg för det var jätte gott och kändes lite nyttigare.
.


Tillsammans med mozarellasalladen blev det kanon!

ca 6 portioner

Pajdeg:

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

150 gr smör

3 msk kallt vatten


Gör så här:
Blanda mjöl och matfett i en skål , tillsätt vatten och blanda till en smidig deg.

Låt degen vila i kylen i ca 15 min (i plast)

Kavla ut degen lägg den i en pajform och förgrädda den i 10 min 225 grader

.
Fyllning

Färsk spenat 250 gr

4 vitlöksklyftor hackade

ca 10 st soltorkade tomater ( delade i bitar)

ca 100-150 gr fetaost

½ dl hackad basilika

3 ägg

2 dl tunn grädde

2 dl riven ost

1 tsk salt, vitpeppar

1 krm muskotnöt


Gör så här:

Stek spenaten tillsammans med den hackade vitlöken i olivolja, lägg den på pajskalet tillsammans med tomaterna och basilikan smula över fetaosten.

Vispa upp äggen, tillsätt grädde, ost och kryddor. Häll blandningen över pajen.

Grädda i ca 25 min tills pajen fått färg i 225 grader.

Lägg på ruccola och lufttorkad skinka.





Den här skönheten stod i Ulrikas kök och den skulle jag gärna ta efter!

Igår var vi ett gäng från jobbet som var hemma hos Ulrika. Vi ville titta på hennes nyrenoverade kök och det var verkligen en fröjd för ögat. Att vi sedan blev bjudna på massor av godsaker gjorde inte saken sämre..


Kram


1 kommentar:

Helena sa...

Den här pajen låter ju supergod, den ska jag laga i veckan! Och vilken fin Kitchen Aid din kompis har, precis den färgen som jag också vill ha...