Sök recept här!

tisdag 26 januari 2010

Kycklinggryta med druvor



Den här goda kycklinggrytan bjöd Katrin på i lördags. En stor fördel var att den gick hem hos Amanda, hon tyckte att det var väldigt lustigt med vindruvor i maten.
Receptet har Katrin hittat på matplatsen.org

Ingr.
1 st grillad kyckling
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 dl vatten
1 msk flytande kycklingbuljong
2 msk svartvinbärsgelé
1/2 msk fransk senap
1 tsk mald ingefära
1 tsk kinesisk soja
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde (går säkert lika bra med matlagningsgrädde)
200 g halverade kärnfria vindruvor

Gör så här:
Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i en stor stekpanna eller gryta och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja. Låt puttra 5 min. Vispa ihop mjöl och grädde och rör ner i såsen. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt druvorna och låt småkoka ett par minuter till. Servera grytan med jasminris.

I helgen köpte jag äntligen en ny kamera, då min förra var riktigt dålig. Amanda är numera en stolt ägare till en "något äldre" digitalkamera och hon fotar tills batteriet tar slut..

Kram


2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Gott det där såg ut, blir att spara detta receptet, mina barn älskar ju vindruvor så detta går säkert hem.

Kul med ny kamera, köpte ju också en ny kamera i början av januari och tycker det är riktigt kul men inser att en systemkamerakurs inte hade suttit helt fel för att lära sig alla finesser.

Ha en bra dag!

KarinS sa...

Gjorde denna igår (med vissa små ändringar, tog frysta kycklingfileér och hade i en halv, hackad purjolök). Tack för receptet! Både jag, mannen och 2-åriga dottern gillade det massor!