Sök recept här!

måndag 4 januari 2010

Idag delar Per med sig av en god paj!


Börjar året med en härlig broccolipaj utan den sedvanliga äggstanningen. Tyvärr så innehåller den italienska salladskryddan smakförstärkaren mononatriumglutamat (E621). Vill du undvika den så testa istället med ex.vis oregano (som ingår i salladskryddan) och kanske lite timjan.

Pajdeg:
100 g smör, 3 dl vetemjöl, lite kallt vatten
alt.
100 g smör, 1 dl majsmjöl, 1 dl sojamjöl, ½ dl potatismjöl,
½ dl havregryn, lite kallt vatten
.
Fyllning:
1 purjolök
300-400 g broccoli
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
2 tsk italiensk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
örtsalt
.
Gör så här:
Arbeta ihop smör och vetemjöl, tillsätt vatten tills degen blir smidig. Klä en pajform med degen, nagga den och låt den sedan ligga kallt en stund. Koka broccolin några minuter. Hacka purjon och fräs den i lite olja. Krydda med salladskryddan, finhackad eller pressad vitlök och lite örtsalt.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.Lägg purjon i botten på pajskalet, lägg den delade broccolin ovanpå.Vispa samman crème fraiche, mjölk, riven ost och örtsalt och häll detta över alltsammans.Grädda i ca 30 minuter.

vara det bara en halv arbetsdag till nästa helgdag. Det gäller att njuta av den sista ledigheten för snart är det vardag igen..
I eftermiddag har jag och Amanda åkt tefat och stjärtlapp i en liten backe och jag har nu lärt henne att låta som en tjej gör när man åker fort ;)

Kram


2 kommentarer:

Daniella - BakeCake sa...

Hej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.

åsa - hello sugar! sa...

god fortsättning mia!! hoppas du haft en riktigt skön julledighet.

gillar konceptet med gröna måndagar. tack per för broccolipajsreceptet, det såg riktigt smarrigt ut.