Sök recept här!

söndag 3 januari 2010

Getostfyllda dadlar


.
Detta blir mitt första inlägg för året och vad passar då inte bättre än ett gott tilltugg. De här goda dadlarna har min jobbarkompis Ulrika tipsat om och de föll mig verkligen i smaken.
.
Ingredienser:
Färska dadlar
Chevréost
Bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur dadlarna om det behövs. Snitta dem utmed långsidan och fyll dem sedan med ost. Linda en halv baconskiva runt varje fylld dadel och lägg dem sedan på en plåt. Sätt in dem i ugnen och ta ut dem när baconen har fått fin färg. Låt svalna och servera tillsammans med något gott att dricka!

Oj vad tiden går fort när man är ledig. Det underbara vädret gör att man mer än gärna är ute så mycket man bara kan, trots kylan.
Här om dagen bakade jag och Amanda bullar. Det var knappt jag fick vara med och kavla, min underbara lilla tjej börjar att bli väldigt bestämd.
I eftermiddag ska vi hem till Jenny och fika. Det ska bli spännande och se vad hon bjuder på för något gott.. ;)


Kram


3 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vilka goda tilltugg. Blev sugen av att se bilden, trots den tidiga timmen :)

Helena Ljunggren sa...

Det ser gott ut. fyllda dadlar är något som jag måste prova. Vill minnas att jag provade det som yngre men grinade illa :) Nu när man är alldeles vuxen så kanske det smakar bättre :)

God fortsättning på det nya året!

Freedmtravel sa...

Det där ser supergott och lite intressant ut! Det ska jag försöka prova vid tillfälle!