Sök recept här!

torsdag 28 juli 2011

Underbara frösnacks!



De här snacksen är både väldigt goda och nyttiga!!
Jag har fått receptet av min vän Therese och jag har redan hunnit baka det närmare tio gånger och det gör jag inte med vilket recept som helst!

Ingredienser:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrö
1dl linfrö
1 dl pumpafrön
2 dl bovetemjöl
2 dl vatten
flingsalt (att strö över)

Vill man ha lite mer smak/sting kan man tillsätta:
1/2 dl olja (jag tog 0,25 dl chiliolja och 0,25 dl matolja)

Gör så här:
Blanda samman frön, mjöl, vatten och ev. olja i en bunke. Låt stå och dra i ca 30 minuter.


Bred ut degen tunt på 1-2 plåtar. Strö på flingsalt noggrannt över hela degen.
Grädda mitt i ugnen ca 1-1,5 tim i 150 grader. Ta ut plåten efter ca 15 min. Skär degen i rutor eller långa smala remsor.
Låt kallna.


Ät dem som de är eller tillsammans med goda ostar!!!
Perfekt mellanmål när man bara känner lite sug.







Igår hände något stort för Amanda. Hon fick handla av glassbilen för första gången. Det var en spänd tjej som väntade tålmodigt och till slut fick hon sin belöning!

Kram


8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, låter gott och tänkte testa. Skall det vara 150 grader första gången i ugnen också? // Hannas mamma Karin

Mor-Mia sa...

Hej Karin,
Ja det ska vara 150 grader hela tiden. Man kan skära degen direkt, men jag tycker det är enklare när den har bakats lite.

Lycka till!

LeChef sa...

Hej! Jag har just lagt upp sidan Receptplatsen.se och letar lite matintresserade personer att hjälpa fylla på med recept osv. Länkar gärna till din blogg från sidan eller lägger till en artikel om du vill skriva en. Skapar du en profil på sidan kan du även lägga till din matblogg i profilen och automatiskt visa dina inlägg på webbsidan.

Receptplatsen.se kommer även ha en iPhone och Android app för att organisera sina recept, kokböcker och matsedlar.

Mvh,
LeChef

MÅ Gott sa...

Vi brukar göra något liknande och de tar slut på en gång för att man faktiskt inte kan sluta äta dem helt enkelt. :)

Anonym sa...

Förstår att du gjort dem flera gånger, det kommer jag också att göra, de var ju kanon. Lite goda ostar hade vi dessutom till. // kram Karin

Erika - Bakglädje sa...

Det låter ju hur gott som helst. Förstod jag receptet rätt att du gräddar bröden i ca 15 minuter, tar ut och skär rutor, sen gräddar du vidare så att den totala tiden blir 1-1,5 timme?
Vilka härliga bilder på lilltjejen som äntligen fick handla från glassbilen. Det är en stor händelse här hemma också. :-)

Mor-Mia sa...

Erika: du har förstått receptet alldeles utmärkt!

Malena sa...

Detta låter jätte gott!! Detta ska jag absolut prova :)