Sök recept här!

onsdag 10 december 2014

Torskrygg under krämig hummersås med bacon



Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra!!

Ingredienser:
4 st torskryggfiléer
salt och peppar
1 pkt bacon
½ purjolök
1 burk champinjoner alt färska skivade

Sås:
2 st burkar cremé fraiche
0,5-1 tsk cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2-3 msk hummerfond
2-3 msk hackad dill

Garnering:
räkor
färsk dill

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Strimla purjolök och bacon. Stek det tillsammans med champinjoner i några minuter tills det fått lite färg. Lägg det sedan i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken och lägg den ovanpå.
Blanda ingredienserna till såsen och häll den över fisken.
Ställ in formen mitt i ugnen 15-20 minuter.



Garnera med räkor och färsk dill.
Servera tillsammans med pressad potatis och sallad.






Fotbadet går just nu varmt hemma hos oss. Skön och enkel vardagslyx. Amanda tycker att det roligaste är när det löddrar, så när hon använder badet så ser det ut såhär..

Kram


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser mycket gott ut. Vad är det för hummersås?
Ellen

Mor-Mia sa...

Hej Ellen,
Tack för din fråga. Hummerfond ska det vara. Jag har nu uppdaterat receptet ovan.

Hälsningar
Mia

Anonym sa...

Tack!
Ellen