Sök recept här!

tisdag 9 december 2014

Kolapanancotta med kanderade valnötter och granatäpple


Här kommer receptet på Jennies goda efterrätt. Mitt tips är att inte göra dem för stora.
Det blev väldigt gott när de syrliga granatäpplet ihop med den söta pannacottan och de söt-salta nötterna.
En perfekt efterrätt till nyår!

Ingredienser:
räcker till ca 10 stycken
1 dl nutella + 3 msk vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk sötad, ca 400 g
5 dl vispgrädde
4,5 gealtinblad

Karamelliserade valnötter:
1 påse valnötter
4 msk ljus sirap
2 msk strösocker
2 nypor flingsalt

Dekorera med granatäppelkärnor

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Värm grädde och kondenserad mjölk i en gryta, viktigt att den inte kokar. Ställ åt sidan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen

Rör ihop nutellan med 3 msk grädde och lägg i ca 1 msk i varje serverings glas/skål. Häll sedan försiktigt över pannacottan och ställ kallt i minst 4 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Grovhacka nötterna. Hetta upp en stekpanna och häll i sirap, socker och salt och låt det bubbla några minuter under omrörning. Lägg i nötterna och blanda väl så att alla nötter blir kanderade. Lägg nötterna sedan nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen ca 5-10 minuter.
De ska bara få fin färg. Låt kallna.

Vid servering - dekorera pannacottan med nötter och granatäppelkärnor!






Idag har vi varit och lyssnat på den här lucian och hennes kompisar som sjöng otroligt fint för alla föräldrar och släkt.

Kram


Inga kommentarer: