Sök recept här!

lördag 10 maj 2014

Grillmiddag med goda vänner!


Igår hade vi lite vänner över på middag. Väderprognosen såg först mörk ut, men vi hade turen på vår sida och fick en solig och fin kväll. Vi började kvällen med lite rosé och jordgubbssaft.



Som tilltugg bjöd jag på de goda och enkla tunnbrödschipsen.



Tunnbrödschipsen är väldigt goda att dippa i sweatchilisåsen. Dippen gör man enkelt genom att blanda crème fraiche med sweatchilisås, pressad vitlök och flingsalt.



Den här gången kryddade jag bröden med olika kryddor, chiliflakes, flingsalt, oregano, basilika, gräslök+vtilökspulver.
Sätt ugnen på 200 grader, pensla tunnbröd med olivolja och krydda med flingsalt och valfria kryddor. Skär i remsor och sätt in i ugnen tills de har fått fin färg.



Var och en fick göra sina egna grillspett. Det fanns grillisterband, kryddiga korvar, vanlig korv, entrecot, majskolvar, paprika, lök, tomater och champinjoner att välja mellan.



Vi serverade sallad och rostade rotfrukter till grillspetten.



Som avslutning på middagen bjöd vi på en somrig dessert med jordgubbar och rabarber. Visar receptet inom kort!




Tusen tack Amanda och David för en jättetrevlig kväll och för den fina presenten!

Kram



Inga kommentarer: