Sök recept här!

tisdag 8 april 2014

Hel älgstek i Crock poten


Imorse laddade vi vår Crock pot med en stor älgstek och en massa goda tillbehör. Den fick sedan ligga och gotta sig på låg temperatur och var färdiglagad lagom tills vi kom hem från jobbet.
Det är inte varje dag det luktar nylagad mat när man kommer hem från jobbet och köttet blev så mört att det bara föll isär. Syns även på ovanstående bild.

Ingredienser:
1,2 kg älgstek
salt, grovmald svartpeppar, grillkrydda och vitlökspulver
1 stor gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
4 msk tomatpuré
1 tsk worcestersås
2 msk viltfond
1 dl rött vin
3 dl vattenGör så här:
Lägg steken i crock poten. Krydda och klappa in köttet runt om med salt, grovmald svartpeppar, grillkrydda och vitlökspulver.
Skala och skiva lök, vitlök och morötter och lägg dem runt köttet. Rör ihop tomatpuré, worcestersås och viltfond i en skål och klicka sedan ut detta på köttet. Häll över vin och vatten och avsluta med att klipp över baconen. Lägg på locket, ställ in på låg värme och 10 timmar. Klart!!

Vid servering, ta upp såsen och häll den i en kastrull och red av den med lite maizena och grädde. Smaka av med lite kinesisk soya, salt, svartpeppar och vitlökspulver.

Servera gärna tillsammans med en god potatisgratäng och lite gelé.

Just nu ligger Flinga och gnager på det stora märgbenet från älgsteken.

Till efterrätt provade vi två glassnyheter från Häagen dazs. Riktigt goda båda två, men tiramisu blev min favorit då jag gillar kaffesmaken och vaniljen tillsammans.
Patrik däremot fick chokladfondanten som sin favorit. Den krämiga lite rinnande chokladsåsen ihop med chokladglassen tyckte han blev en klockren kombination.

Kram


1 kommentar:

Anonym sa...

Agneta utanför Piteå säger....
Va roligt med en kamin. Vi har en med stora glasytor. Dessa glas får ju sot på sig. DET BÄSTA ATT TA BORT SOT MED ÄR ATT DOPPA EN BLÖT TRASA/PAPPER I ASKA OCH GNIDA! SEDAN TORKA RENT.