Min tårta räckte perfekt till 10 personer.
Ingredienser:
3 paket, à 140 g Bacon
2 Grillade kycklingar
8 st Soltorkade tomater i olja
1,5 dl Majonnäs
4,5 dl Creame Fraiche
1 dl Finskuren gräslök
27 skivor Fiberrikt formbröd
600 g Rumsvarm Philadelphiaosträslök
1,5 tsk Dijonse
1 pkt Körsbärstomater
0,75 tsk Salt
1,5 krm Svartpeppar
Ruccola till garnering
Gör så här:
Stek baconet, lägg på lite hushållspapper när du tar av det. Klipp baconet i mindre bitar när det har svalnat.
Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar.
Klipp de soltorkade tomaterna. Blanda ihop kycklingen, 2/3 av baconet, majonnäsen, creme fraichen, senapen, gräslöken och de
soltorkade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
Skär bort kanterna på brödskivorna, och lägg ut 9 st på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, sedan ännu ett lager med 9 brödskivor, sedan resten av fyllningen och sedan ett sista lager med bröd.
Täck över med plastfolie och låt stå i kylen över natten (iaf minst 4 timmar).
Ta ut och bred färskosten ovanpå och på sidorna av tårtan, strö över det resterande baconet. Garnera till sist med ruccola och körsbärstomater skurna i halvor.
Min födelsedag började med att jag fick ett dubbelvåffeljärn i morgonpresent och som genast användes till födelsedagsfrukost. Inte varje morgon det doftar nybakade våfflor i det här huset.
Kram
5 kommentarer:
detta receptet har jag sett och tycker att det ser så gott ut
våfflor är så gott och något man äter för lite
Grattis i efterskott! Smörgåstårtan ser mums ut, bokmärkes genast :-)
Tack för att ni tog er tiden att lämna en kommentar!!
Kram
Vad är gnap? (1 dl Finskuren gnap)
Mvh,
Cathrine
Hej, tack för att såg det! Jag har nu rättat till texten👍
Skicka en kommentar