Sök recept här!

fredag 6 december 2013

Glöggsås - perfekt till grillat kött


Varmrätten i lördags bestod av grillad entrecote, hasselbackspotatis, sallad och en grymt god glöggsås. Patrik lyckades få köttet riktigt mört och en god kolsmak från grillen  Såsens grund kommer från en marinad som kan användas till fläskkött. Här nedan får ni receptet på såsen.

Ingredienser:
marinad
1,5 dl rödvinsglögg
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
½ msk kinesisk soja
1 clementiner
1 vitlöksklyftor, krossade
ett par kvistar färsk timjan
salt & svartpeppar

glöggsåsmarinaden
ca 3 dl vispgrädde
1 tärning köttbuljong
salt & svartpeppar
maizena

Gör så här:
Blanda glögg, balsamvinäger, olivolja och soja. Dela clementinerna och pressa ner saften i marinaden. Lägg även clementinskalen i marinaden samt vitlöksklyftor och timjanskvistar. Täck (ev köttet) och ställ in det i kylen i minst 4 timmar, men gärna över natten.Sila marinaden och häll den i en gryta tillsammans med buljong och grädde. Vispa ner lite maizena och låt sjuda ca 10 minuter. Avsluta med att smaka av såsen med salt och peppar.




Kvällens dukning såg ut så här.Till förrätten serverades också hembakt bröd.
Receptet på det hittar ni här!






Idén till såsen fick jag veckan innan när vi var på middag hos min kusin med familj. Då serverades ovan meny med just glöggsås. Vinet till förrätten var jag bara tvungen att ta kort på, för det var riktigt gott!!!

Kram


3 kommentarer:

Katrin sa...

Fin blomsterdekoration på bordet! Har du gjort den själv?! ;) Visst har den stått sig länge!

Mor-Mia sa...

Hihi, tack vännen!!
Ja, den ser fortfarande likadan ut och rolig var den att göra :)

Mian sa...

Den där glöggsåsen måste jag testa bums. Fick en liten bit älgkött av en arbetskamrat, det borde funka till den eller?