Sök recept här!

onsdag 24 april 2013

Musselsoppa och gambon


Idag vaknade vi upp till klarblå himmel. Patrik började dagen med att jobba lite på distans och under tiden  fixade jag frukost. Det blev två baconskivor över när jag hade lindat övriga runt sparris. Jag lade med dem på plåten och tänkte att de blir nog klara ungefär samtidigt, men icke. Kvar blev bara två bräda kolbitar som åkte rätt ner i soporna..
Frukosten bestod idag av räkor (de som blev kvar från igår), apelsin, tomat, baconlindad sparris och fincrisp med god cheddarost.
Vi tog sedan en promenad ner till vårt favoritcafé och drack varsin kaffe.Jag passade på att fota lite blommor på vägen hem. Finns hur mycket som helst i alla trädgårdar. Väl hemma fortsatte arbetet med att fräscha upp utemöblerna. Igår tvättade vi alla överdrag till dynorna, så idag satte jag tillbaks dem. Vi passade sedan på att njuta lite i solen och äta lite snacks. Vi har hittat en riktigt god korv, som är perfekt som snacks.


Dagens lunch intogs på en restaurang på torget. Dock var det en riktig besvikelse!
Vi valde varsin kycklingsallad, men den bestod mest av tonfisk, tråkiga grönsaker och överkokta ägg. Jag har nog aldrig sett så gröna äggulor..
Eftermiddagens fika smakade desto bättre, riktigt goda kakor. Vi tog bilen till en by i närheten vars strand ligger i en lagun. Vi hade hört att badtemperaturen skulle vara varmare där.Vi åkte sedan vidare till vårt favorit shoppingcenter och inhandlade färska skaldjur till kvällens middag. Vi lagade musselsoppa (receptet hittar ni här) och åt stora räkor som här nere kallas gambon. (En stor och exklusiv räka enligt vad vi kan läsa på internet.) Smakade som en blandning mellan räka och kräfta.
Just nu brinner vår braskamin och vi slappar lite gott i soffan efter ytterligare en kanon dag i Spanien!

Kram


Inga kommentarer: